De fotograaf

Actiefotografie is in oktober 2004 gestart door Marco Spelten uit Houten. Het was een voortzetting van de eenmanszaak met de naam Spelten Websolutions, gestart op 27 juni 2000. De activiteiten van Spelten Websolutions zijn in 2004 gestaakt. Zijn eerste fotografie-klus was het pre-Olympisch ijshockeytoernooi in Polen in oktober 2004.

Marco Spelten is geboren in Utrecht in 1965. Hij is woonachtig in Dronten, na gewoond te hebben in Utrecht, Maarssen, IJsselstein en Houten. Daarnaast is Marco tijdens zijn jonge jeugd woonachtig geweest in Noorwegen en Iran. Zijn hobbies korfbal en fotografie werden in 2004 gecombineerd wat leidde tot een specialisatie in korfbalfotografie.

De grootste opdrachtgevers zijn het KNKV (Koninklijk Nederlands Korfbalverbond), de KBKB (Koninklijke Belgische Korfbalbond), de IKF (International Korfball Federation) en diverse kranten waaronder het AD.  Andere opdrachtgevers zijn diverse andere Europese korfbalbonden en IJshockey Nederland

Het materiaal waar hij mee fotografeert is van de professionele lijn van Canon. Hij is lid van Canon Professional Services. Marco is houder van een NVJ-perskaart.

Via contact kunt u met Marco in contact komen.